Svenskarnas helg

Så var helgen över.
Under helgen har jag varit ensam i lägenheten å städat.
Såg idol på fredagskvällen. Anna var tvungen att lämna oturligt nog. Hade hellre sett att Robin eller Johan åkt, men men det blir nog nästa fredag.
På lördagen så såg jag på världscupen i skidor från Gällivare.
En mycket bra dag blev det tillslut för svenskarna. Först vann Charlotte Kalla sitt lopp, 10km fristil/skate. Strax efter det kom Marcus Hellner och gjorde samma sak fast på 15km.
Efter att jag sett det å "firat" en stund så började storstädningen.
Otroligt så mycket fortare det går att städa när man får ha julmusik till och se fram emot att julpynta.
Söndagen så blev det också skidor. Denna gång var det staffet.
I damernas lopp var det inget snack om vilka lag det stod mellan, Norge å Finland. Redan från start drog de ifrån resten av fältet och sedan kom ingen ikapp dem. Sveriges mål var att hamna på pallen.
Vilket vi också gjorde. Kalla som körde sista sträckan ägde rent utsagt sin sträcka och hann ikapp och förbi Italienskan och körde in svenska laget på en fin tredje plats.
En stund efter så var det dags för herrarna.
 Detta var ett mycket jämnare lopp. Men när det var dags för sista sträckan så hade Sverige mirakelpojken på sista sträckan. Who? Marcus Hellner, vem annars?
I slutet av sträckan gjorde han och min systers favorit Petter Northug ett ryck för att sedan komma in själva på upploppet. Där vart det en tuff spurtstrid mellen de båda och denna gång drog Norge det längsta strået. Men nästa gång tar vi dem, eller hur Hellner?!
Efter att ha sett skidorna så julpyntade jag lite. Sedan bar det ut på staan för skyltsöndag. Jag mötte upp med Emelie å vi jobbade lite med projektarbetet. Vissa människor var jättetrevliga å var villiga att svara på alla frågor medans vissa var megavresiga och helst bara sprang därifrån.
Efter ett tag gav vi upp å jag gick ut för att kolla lite på vad de sålde. Men det dröjde inte länge förrän jag gav upp även det å gick hem. Det var nämligen svinkallt ute, det blåste och snöade lite.
När jag kom upp igen till lägenheten så satte jag mig i soffan med en kopp varm choklad och lite frukt. Var mycket mysigt. Jag såg Narnia Prince Caspian. Å jag blev lite småkör i Caspian. Speciellt i två scener, slutscenen å när han räddar Susan.
Det är inte min nya favoritfilm. Det kommer nog ta ett tag innan nån kan slå Twilight.
I veckan blir det skola som vanligt. Fast i veckan är vi max 7 elever(bara tjejer) som jobbar i köket på Skeria. Catfight?
På fredag kommer jag ha körlektion. Blir första efter det kommit snö. Ett tips till alla: Håll er borta från gatorna i Skellefteå mellan 12:25-13:25 på fredag.
Nu ska jag dra mig mot sängen.
See Ya
Allmänt | | Kommentera |
Upp